jueves, 10 de abril de 2008

" Les TIC a l'educació infantil " cap, 1 i 2

En primer lloc, m'agradaria comentar el primer dels capítols del llibre: " les TIC a l'educació infantil" de Jordi Cases i M. Roser Torrescasana, ací ens realitza com una petita introducció d'allò que durant tot el llibre tracatarà detingudament, aquests ens presenten el món de les TIC com fonamental per a la educació actual, hem de ser conscients de que estem en una època de canvis que cal que asumim i adoptem per tal d'afrontar els nous reptes que van sorgint.
Els alumnes que arriben a l'escola ja formen part de aquest món d'avanços tecnològics, i per tant nosdaltres els mestres hem d'entendre'l i procurar adaptar-se.

Al segon capítol d'aquest llibre centren més l'atenció al les Aportacions de les TIC en l'Educaió infantil. Les persones que més influències exerceixen sobre els nens menuts són els pares i la familia, però també no hi ha que deixar de costat a l'escola (el professorat); a les edats més avançades és molt influent ja que els nens passen moltes hores aquí.
L'alumne passa d'una relació de dependència a una relació de més autonomía, si ens centrem en les TIC, els nens necessiten d'algú que els ajude i els explique quin és el seua funcionament, ja que per a ells és un nou món per descobrir. Aquest camp del que estém parlant té grans avantatges a l'hora de l'aprenentatge dels alumnes, ja que s'implica l'ús de images interactives, el so... que faciliten la comprensió (amb les TIC, podem treballar le stres àrees curriculars)

No hay comentarios: